Persoanele care suferă de diabet au nevoie de o serie de reguli de îngrijire, de recomandări și îndrumări din partea specialiștilor. Iată câteva sfaturi care îți vor îmbunătăți calitatea vieții și îți vor oferi mai mult control:

Testează-ți nivelul glucozei din sânge

Monitorizarea continuă a glicemiei este modalitatea de a ne menține sub control nivelul glucozei în sânge . La fel de importantă este și determinarea Hemoglobinei glicate( HbA1c) , care reflecta media valorilor glicemice din ultimele trei luni și oferă o imagine de ansamblu asupra felului în care diabetul este ținut sub control. În cazul adulților, valoarea ideală (a testului) trebuie să fie mai mică de 6,5%. Cu toate astea, recomandăm să te sfătuiești cu medicul tău în privința nivelului glicemiei.

Măsoară-ți tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială reprezintă un factor de risc pentru complicațiile macro și micro-vasculare ale diabetului. Măsoară-ți tensiunea cel puțin o dată pe an. Valorile normale ale tensiunii arteriale nu trebuie să depășească 130/80 mmHg.

Mergi la un consult oftalmologic

Evaluarea oftalmologică periodică este foarte importantă, pentru că depistează din timp posibilele tulburări de vedere. O glicemie crescuta afecteaza vasele mici de sange din spatele retinei, prin urmare este afectata vederea.Recomandarea noastră este să-ți menții glicemia în limite normale pentru a evita complicațiile ulterioare.