articol sport 02.docx.jpg

O dietă echilibrată nu presupune doar o alimentație sănătoasă, ci şi o activitate fizică moderată. Specialiștii recomandă persoanelor cu diabet o serie de exerciții fizice, precum plimbările în aer liber, exercițiile destinate grupurilor de mușchi sau cele de yoga. Atunci când facem sport, organismul nostru arde mai multă glucoză, iar nivelul glicemiei scade. Mișcarea regulată combate apariția rezistenței la insulină, menține greutatea normală a corpului și reduce stresul. Iată 5 tipuri de exerciții fizice pe care le poți include ușor în stilul tău de viață:

Plimbările în aer liber

O plimbare de o jumătate de oră în fiecare zi poate deveni un obicei de a te menține în formă, fără a depune prea mult efort.

Beneficii: mersul îți fortifică inima, îți îmbunătățește circulația sanguină și funcțiile cognitive.

Antrenament pentru masa musculară

Exercițiile aerobice sunt printre cele mai bune activități pentru cei cu diabet. O jumătate de oră pe zi este suficientă pentru ca efectul optim să se vadă atât din punct de vedere al indicelui de masă corporală, dar și pentru reglarea glicemiei.

Beneficii: aceste exerciții au efect asupra musculaturii striate și duc la pierderea țesutului adipos din organism.

Înotul

Înotul creşte sensibilitatea la insulină și are rolul de a readuce la normal cantitatea de glucoză. 

Beneficii: înotul îți antrenează musculatura, fără a slăbi articulațiile și stimulează cel mai important mușchi din organism, adică cel al inimii. În plus, înotul este una dintre activitățile cu cel mai mare consum de calorii.

Yoga

Yoga te ajută să creezi un echilibru între partea interioară și cea exterioară. Când suntem stresaţi, obișnuim să consumăm dulciuri sau carbohidrați răi, ceea ce duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge.

Beneficii: yoga stimulează circulația sângelui, îmbunătățește digestia, iar nivelul de energie și concentrare crește.

Quick tip: Înainte să-ți faci planul de mișcare, asigură-te că respecți sfaturile medicului tău și că alegi sportul care ți se potrivește cel mai bine, ținând cont de medicația prescrisă.