Persoanele care suferă de diabet au nevoie de o serie de reguli de îngrijire, de recomandări și îndrumări din partea specialiștilor. Iată câteva sfaturi care îți vor îmbunătăți calitatea vieții și îți vor oferi mai mult control:

Testează-ți nivelul colesterolului

În funcție de nivelul grăsimilor rele din organism, specialiștii îți pot recomanda un tratament corespunzător pentru a-l echilibra. În cazul persoanelor cu diabet, colesterolul mărit poate duce la dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare . Recomandarea noastră este să-ți testezi nivelul colesterolului cel puțin o dată pe an.

Verifică-ți indicele de masă corporală

Riscul de a dezvolta diabet crește nu doar odată cu indicele corporal (BMI), ci și cu circumferința taliei. Aceasta poate indica o acumulare excesivă de țesut adipos în interiorul abdomenului, în jurul organelor vitale. Menținerea unei greutăți corespunzătoare aduce beneficii evidente atât pentru sănătate, cât și pentru dispoziția generală.

Apelează la specialiști în funcție de problemele tale

În funcție de nevoile sau întrebările pe care le ai, adresează-te medicului diabetolog care te poate îndruma mai departe către alți specialiști. Diabetul poate afecta diferite organe sau funcții, dar consultația la medicul potrivit poate preveni și reduce riscul complicațiilor ulterioare.

Ține evidența și notează

Testează-ți nivelul glicemiei pentru a lua decizii nutriționale corecte. Pentru o mai bună evidență, îți poți nota valoarea înregistrată și momentul zilei când a fost efectuat testul. În plus, poți cere medicului tău informațiile necesare și sfaturi cu privire la tratamentul tău.