shutterstock_747606454.jpg

Știi expresia „fiecare pas contează”? Activitatea fizică este vitală pentru organism, iar practicarea ei contribuie la arderea caloriilor și ameliorează buna dispoziție. Nu vorbim doar despre antrenamente fizice sau despre sesiuni obositoare la sală, ci despre activitățile de zi cu zi care te țin activ. În plus, exerciţiile practicate cu regularitate au un efect pozitiv asupra metabolismului de bază și micşorează pofta de mâncare.

Încearcă să te ridici de pe scaun și să te miști ori de câte ori ai ocazia. Statul pe scaun pe o perioadă îndelungată de timp favorizează apariția bolilor de inimă, crește riscul cancerului de colon, scade mobilitatea articulațiilor și încetinește circulația sângelui.

Medicii recomandă să faci câteva exerciții ușoare chiar și atunci când stai pe scaun: mișcă ambii umeri înainte și înapoi, ridică treptat câte un picior în aer, înclină-ți capul spre dreapta, presează 10 secunde și apoi fă la fel pe partea stângă.

Alte activități pe care le poți face atunci când te ridici de la birou: urcă pe scări, fă plimbări scurte în jurul biroului, întinde-ți mâinile și picioarele, mergi pe jos cel puțin o stație de autobuz, fă o scurtă plimbare atunci când vorbești la telefon.

Quick tip: Sportul nu implică doar efort fizic, ci și activități lejere, care îți fac plăcere și te pun sa faci mișcare. O serie de astfel de activități le puteți face și acasă. Poți urca scările în timp ce vorbești la telefon sau poți face o plimbare în jurul blocului.